6 beauty tipů, které si zamilujete

  Kategorie: Lifestyle,
28. zář'18

Každá žena ve svém životě přivítá šikovné tipy a triky, které jí pomohou vypadat a cítit se lépe a nestojí celý majetek. Trošku jsme za vás pátrali a objevili jsme dokonalé triky, díky kterým už váš den nikdy nebude takový jako předtím. Jdete do toho?

Olejová maska ​​na vlasy, domácí čistič vodního kamene či citronová šťáva na pigmentové skvrny? To jsou triky, které již díky různým videím a módním časopisům známe. My pro vás máme méně známé či podceňované triky, kterým byste měla dát šanci. Zde jsou!

Pedikúra během spánku

A teď nemáme na mysli žádné exotické rybičky, které si budou na vaší odumřelé pokožce pochutnávat během spánku. Pravdou však je, že léto dává pokožce řádně zabrat, ale nejvíce trpí chodidla, zejména ty, které se dlouhé týdny chodily po pláži či po koupališti. Pokud i vás trápí zhrublá hroší kůže, zbavíte se jí zcela jednoduše. Vše, co k tomu potřebujete, je kosmetická vazelína a pár měkoučkých ponožek. Před spaním si chodidla vazelínou pořádně promasírujte, navlékněte ponožky a ponořte se do snů. Ráno budou vaše chodidla krásně hladká a zároveň hydratovaná. Podobný trik můžete vyzkoušet i na ruce, které jsou vysušené. V tom případě však ponožky vyměňte za rukavice.

Beauty tip ponozky

Hnědá i na podzim

Toužíte po krásné opálené pokožce i po zbytek roku, nejen v létě, ale soláriím a samoopalovacím přípravkům se chcete mermomocí vyhnout? Vsaďte na kakao! Na takový domácí samoopalovací krém potřebujete pouze půl šálku oblíbeného tělového mléka a 2 polévkové lžíce raw kakaového prášku, tedy obyčejného kvalitního kakaa. Tyto dvě ingredience důkladně smíchejte a potom už jen používejte po sprchování jako klasické tělové mléko. Nebojte se tmavšího odstínu tohoto domácího krému, na pokožce bude vypadat o něco světlejší, a co je hlavní, zejména přirozeně. Kakao můžete klidně nahradit i černou kávou nebo silným černým čajem.

Nesmrtelná síla kokosového oleje

Tajemství kokosového oleje odhalila už asi každá z nás, ale ne každý ví, na co všechno ho můžete použít. Kromě toho, že kokosový olej je vhodný i do kuchyně, je velmi účinný i v koupelně a také s vašimi zuby dokáže zázraky. Stačí, když si jednu čajovou lžičku kokosového oleje vložíte před mytím zubů do úst, jazykem si zuby "promasírujete" a nakonec kokosový olej vyplivnete. Kokosový olej do sebe nasaje bakterie, které se vám během celého dne namnožily v ústech, ale kromě toho postupně zuby vybělí. Pro krásný bílý chrup o něco rychleji, smíchejte v malé nádobce kokosový olej s rozdrceným živočišným uhlím a touto směsí si zuby pravidelně čistěte.

Beauty tip zuby

Neobyčejně obyčejné brambory

Na kruhy pod očima jsme díky filmům, seriálům a magazínům znaly pouze okurky, které sice perfektně osvěžily a probraly nás, ale tím jejich práce skončila. S dokonalou náhradou přišli temperamentní Španělé, kteří vyměnili okurky za brambory. Stačí, když si šťavnaté plátky brambor přiložíte na 10 minut na oči, ale dávejte dobrý pozor na to, aby se vám šťáva nedostala do očí. Brambory obsahují velmi účinný, ale podceňovaný bramborový škrob, který tmavé kruhy odstraní. Pomáhá také sjednotit tón pleti – šťávu z nastrouhaných brambor rozetřete po tváři, nechte působit přibližně půl hodinu a poté důkladně opláchněte.

Bezbolestná depilace

Ve světě plném laserových epilací, naoko dokonalých žiletek či jiných holicích technik je zde stále pár z nás, které holdují depilaci. A trpí při tom. Tato účinná metoda je přitom řádně bolestivá, ale tuto bolest můžete díky jednomu jednoduchému triku pořádně eliminovat. Stačí, když do utěrky zabalíte pár kostek ledu a na několik sekund, popřípadě minutu je přiložíte na místo, které se chystáte depilovat. Dané místo se trochu ochladí a led ho "znecitliví", díky čemuž bude depilace bezbolestná a vaše tělo dokonale hladké.

Beauty tip depilacia

Tajemství jablečného octa

Dalším nenápadným zázrakem, který do koupelny přišel z kuchyňských poliček, je jablečný ocet. Pokud i vás trápí akné, vytáhněte láhev jablečného octa ze skříňky a nakapejte ho spolu s vodou na vatový tampon. Po celkovém odlíčení pleti a jejím důkladném omytí namísto micelární vody použijte takto podomácku připravený zabiják akné. Samozřejmě, na výsledky si musíte chvíli počkat, účinky jablečného octa uvidíte po pár dnech, a to je po letech boje s akné pořádný krok vpřed, co říkáte?

I vy se držíte hesla, že život si třeba zjednodušit a nač vyhazovat hory peněz za něco, co si můžete snadno připravit i doma? Vyložte si nohy, relaxujte a hýčkejte se vším, co vám domácnost nabízí.