6 trendů, díky kterým bude jaro opravdu pestré!

  Kategorie: Barvy, Móda a trendy,
15. bře'19

Na jaře se vše probouzí k životu. Důkazem toho nejsou jen kvetoucí květiny a stromy či rodící se mláďátka ohlašující Velikonoce, ale i naše šatníky. Kabáty už patří minulosti a znovu je vytáhneme až za pár měsíců. Nyní konečně přichází čas na barvy, vzory, méně vrstev a více slunce. Přichází jaro!

Podobně jako zimě, i jaru budou vládnout barvy, vzory a materiály. Zamilovala jste se v chladnějším počasí do monochromatických outfitů, oversized kabátů či uspořádaného chaosu vzorů? Přidejte k těmto zimním trendům nové módní vychytávky na jaro 2019 a přivítejte toto krásné období tak, jak se patří – se stylem!

Béžová

Béžovou barvu si svět módy oblíbil už před nějakým časem a vypadá to tak, že návrháři se jí odmítají vzdát. Není se čemu divit, vždyť béžová sluší opravdu každému, stačí pouze najít ten správný odstín, který se dokonale hodí k barvě vaší pokožky. Tak, jak i během předchozí sezóny podzim/zima, i na jaře budou v kurzu monochromatické outfity poskládané z odstínů béžové, ale určitě nic nezkazíte ani jedním kouskem v této barvě, který bude hrát ve výsledném looku hlavní roli.

Kbas trendy 1

Pastelová modrá

Pokud je kromě růžové a žluté barva, která dokonale evokuje jaro, je to pastelová modrá, kterou mnozí z nás nazývají také miminkovskou modrou. Tato jemná barva si perfektně rozumí nejen s jinými barvami, ale i vzory a úžasně vynikne na jakémkoliv materiálu a kousku oblečení. Dokáže zjemnit drsný look a také do přísného manažerského outfitu vnese kousek citu. Světlounkou modrou na jaře nic nezkazíte, právě naopak!

Kbas trendy 5

Neonová

Úplným protikladem jemné modré, ale také béžové, budou na jaře zářivé neonové outfity. Máte pocit, že návrháři a trendsetterky se vrátili o několik dekád v čase a vy se opět ocitnete v pubertě? Vše záleží na tom, jak se rozhodnete neonovou barvu zakomponovat do outfitu vy. My doporučujeme jeden výrazný kousek, například kalhoty nebo svetr, doplnit nebarvou, tedy bílou či černou. Pokud rády experimentujete, určitě vyzkoušejte neonové odstíny zkombinovat s výraznými vzory a doplňky.

Kbas trendy 2

Tečky jsou všude

Tečky jsou... trend, který najdete opravdu všude. Poseté jimi budou na jaře sukně, kalhoty, šaty, kabáty, halenky, svetry, ale také módní doplňky. Vyřádit se můžete nejen na velikosti teček, ale i na barvě. Sice platí, že základem jsou černé tečky na bílém pozadí a naopak, ale nebojte se jít i do jiných, výraznějších barev. Povoleno je také kombinovat v jednom outfitu několik tečkovaných kousků v rozdílných barvách a tečky krásně vyniknou i ve spojení s jiným vzorem – například s květinami, které na jaře z outfitu není třeba vynechávat.

Kbas trendy 4

Vzorované kostýmy

Jarní trendy přinášejí dobré zprávy i pro ty z vás, které si svůj šatník nedovedou představit bez kostýmů. Tento kdysi výrazně mužský element šatníku si získává stále více popularity i u něžného pohlaví a je více než jisté, že v jarní sezoně jeho oblíbenost ještě stoupne. Pokud milujete vzory, na jaře se můžete doslova vyřádit, protože fantazii se v případě kostýmů meze nekladou. Na své si přijdou milovnice geometrických tvarů, klasického kára, zvířecích motivů, šátkových vzorů... Kostýmy jednoduše na jaře neznají hranice.

Kbas trendy 3

Krajka

Z jiného soudku než vzorované kostýmy je na první pohled jemná krajka, která je však v tomto případě určena zejména kreativním duším. To však neznamená, že se nyní okamžitě musíte zapsat do uměleckého kurzu – zcela postačí sledovat módní trendy v magazínech nebo se inspirovat například na pinterestu. Samozřejmě, nic nezkazíte ani „prvoplánovou“ krajkou, ale mnohem více zaujme ta, která vykukuje například zpod saka nebo zakrývá džíny. I v tomto případě platí, že fantazie nemá žádné limity, proto se bez obav odvažte!

Kbas trendy 6

Záplava barev, vzorů a materiálů svědčí o tom, že jaro bude opravdu pestré! Našli jste si v jarních trendech svého favorita, nebo zůstáváte věrné tomu, co už ve svém šatníku máte?