Zářivá žlutá a ultimátní šedá. Jaké jsou barvy roku 2021?

  Kategorie: Barvy, Inspirace,
28. pro'20

Svazek dvou barev přinášejících poselství síly a naděje, která je trvalá a povznášející. Těmito slovy představuje společnost Pantone barvy roku 2021. Dvě nezávislé a pro mnohé na první pohled nekombinovatelné barvy nám mají v následujícím roce dodat sílu a pozitivitu, kterou po roce 2020 určitě všichni potřebujeme. Představujeme vám zářivou žlutou a ultimátní šedou, barvy roku 2021.

Praktická a pevná jako skála, ale na druhé straně optimistická a hřejivá. Taková je kombinace barev na rok 2021, kterou zvolila společnost Pantone. Není to přitom poprvé, co se designéři rozhodli vybrat ne jednu, ale hned dvě barvy roku. Po bouřlivém roce 2020 mají být zářivá žlutá a šedá barva poselstvím štěstí, naděje a odvahy. Tato kombinace v nás má vyvolat pocit, že budoucnost bude jasná, zářivá a zároveň pevná a stálá.

Energický rok plný naděje

Sytý odstín žluté a uklidňující šedá barva nás v roce 2021 přenesou na pláž zalitou sluncem. Představte si, že ležíte na pláži, v rukou držíte šedé kamínky teplé od slunce a zářivé sluneční paprsky vám hladí pokožku. Vy se najednou cítíte vyrovnaní, plní energie, naděje a síly. Přesně takové pocity v nás má vyvolávat kombinace dvou barev – zářivé žluté, tzv. illuminating a ultimátní šedé, tedy ultimate gray. Veselá žlutá barva nasáklá sluneční energií se spojuje s přírodní šedou, která je věčná, spolehlivá a poskytuje pevný základ a půdu pod nohama.

Spojení barev ultimate gray a illuminating podle výkonné ředitelky institutu Pantone Leatrice Eiseman povzbuzuje ducha a zdůrazňuje naši vrozenou potřebu být viděn, viditelný, rozpoznán a slyšen. Kombinace šedé a žluté nás posouvá vpřed k novým způsobem myšlení a vnímání, podporuje regeneraci a intuici, respektuje moudrost a zkušenosti, povzbuzuje inovace a inteligenci.Pantone zlta siva

Hravá a elegantní zároveň

Není pochyb o tom, že nová barevná kombinace okouzlí i módní svět a přinese svěží módní trendy a originální kombinace. Ultimátní šedá je jako stvořená na monochromatické outfity, které vás ani náhodou nepromění na šedou myšku. S jemným akcentem zářivé žluté, ať už v podobě kabelky, bot nebo šátku, budete stále elegantní, vkusná a stylová.

Vytvořit můžete i monochromatický žlutý outfit, což si však žádá trochu odvahy, ale jisté je, že takovou kombinací rozzáříte na ulici mnoho tváří. Nebojte se kombinovat a zkoušet nové věci. Konec-konců, i volba zářivé žluté a šedé je velmi netradiční, a přece se barvy tohoto spojení staly barvami roku 2021.

Výběr barev pro následující rok vnese svěží vítr i do světa dekorativní kosmetiky. Žlutá oční linka, šedý lak na nehtech, nebo klidně naopak. Tato netradiční kombinace barev v nás kromě optimismu, naděje a síly určitě probudí i hravost a kreativitu. Necháte se zlákat a dáte prostor novým možnostem?Farba roka 2021 moda

Minimalistický domov zalitý sluncem

Ve světě plném nejistoty a beznaděje se díky dvěma barvám, které vybrala instituce Pantone, budeme (nejen) v roce 2021 cítit plní energie a naděje na světlou budoucnost, která přetrvá. Odstíny 17-5104 a 13-0647 si rozumí i v interiérovém designu. Šedá nepochybně potěší minimalisty a zářivá žlutá okouzlí bohémy. V kombinaci tyto dvě barvy vytvoří harmonický interiér, ve kterém se budete cítit útulně a šťastně.

Šedá (ačkoli ta ultimátní je spíše teplý, než studený odstín) může na některé povahy působit depresivně a chladně, proto je vhodné ji kombinovat s jinou barvou. Jejím protikladem je právě zářivá žlutá, barva optimismu, která navíc podporuje kreativitu, a dokonce i intelekt a přátelství. Pokud chcete, aby se u vás hosté cítili příjemně, vsaďte na kontrastní stěnu v obývacím pokoji ve žluté barvě. Pomocnou ruku podají i doplňky, například polštáře a deky, vázy či dokonce knihy na poličce se žlutým obalem.Farba roka 2021 domov

Klasickou modrou, barvu roku 2020, v následujících 12 měsících vystřídá ultimátní šedá a zářivá žlutá. Vyrovnanost, vytrvalost a odolnost se v roce 2021 spojí s optimismem, nadějí a teplými slunečnými dny. Jste připraveni na tuto změnu?