Barva roku 2023: Vítejte v Magentaversu

  Kategorie: Barvy, Inspirace, Móda a trendy,
16. led'23

Rok 2023 se už několik dní pomalu, ale jistě rozjíždí, a kromě novoročních předsevzetí s ním přišla i nová barva roku. Ta vás v roce 2023 vtáhne do jiného vesmíru s názvem Magentaverse. Ano, barvou letošního roku je okouzlující a nepřehlédnutelná Viva Magenta.

Institut Pantone již tradičně představil barvu roku, kterou se po něžné fialové s názvem Very Peri stává vibrující Viva Magenta. Odstín s číslem 18-1750 je podle designérů z Pantone zakořeněný v přírodě a vyjadřuje nový signál síly. Tato barva září elánem a energií, je odvážná, nebojácná a pulzující. Barva z rodiny červených odstínů má v každém z nás podpořit radost, optimismus a pomůže nám psát nový příběh, který sebou rok 2023 přináší.

Viva Magenta a doplnky

Elektrizující a radostná

Taková je barva letošního roku a takoví budou i ti, kteří se jí obklopí. Viva Magenta je mocná a moc zároveň i dodává. Je to nový odstín červené, který si libuje v čisté, nefalšované radosti, podněcuje experimentování a sebevyjádření bez jakýchkoli zábran. Viva Magenta nezná žádné limity a každého, kdo se jí oddá, vítá se stejnou vášní pro život. Probudí ve vás rebela, dodá vám odvahu, vtip a nabije vás pozitivní energií do každého dne.

Inspirována přírodou

A to doslova. Viva Magenta je inspirována malým, nenápadným broučkem, který dostal pojmenování červec nopálový. Říká vám to něco? Právě z tohoto hmyzu se získává jedno z nejvzácnějších přírodních barviv, které je zároveň nejsilnější a nejzářivější. Jasná magentová barva, která vládne letos, má své kořeny v přírodě a také nositele bude spojovat s původní hmotou. Probudí ve vás sílu přírody, podnítí ducha a pomůže vám budovat vaše silné vnitřní JÁ.

Rychlý digitální život nás nutí hledat útočiště v přírodě, ke které stále více vzhlížíme s úctou a respektem. Viva Magenta je jen potvrzením našeho směřování ke kořenům a odráží naši touhu po přirozených barvách. Do našich domovů začleňujeme stále více a více živých rostlin, nacházíme klid v lesní lázni, snažíme se co nejvíc času trávit ve sepětí s přírodou, která nás obklopuje. Znovu objevujeme potěšení ze sportu, cestování, odpočinku v přírodě a hledáme zdravý životní styl. V tom všem nám Viva Magenta podá pomocnou ruku.

Viva Magenta a móda

Oslavujme život s Viva Magenta

Při pohledu na nádherný odstín barvy Viva Magenta se v nás má probudit smělost, zábava, ale také statečnost. Z tohoto dynamického mixu namíchaného institutem Pantone srší čistá rebelie, ale ne na úkor jemnosti. Viva Magenta jednoduše zahrnuje všechno. Výrazný, ale ne drsný odstín červené nám pomůže prohloubit naše vztahy a soucit s ostatními. Barva roku 2023 nám nabízí jistotu a motivaci, kterou potřebujeme ke zvládnutí dlouhodobých krizí a rušivých událostí.

Pandemie, válka, nestabilní ekonomika, společenské nepokoje a nejistota, změna klimatu, ale i jiné nepříznivé události ve světě si říkají o naději, kterou nám poskytuje pohled na barvu Viva Magenta. Dá nám sílu pokračovat dál a motivaci zlepšit sebe a svět kolem nás. Posílá nás do světa s odhodláním, ale i empatií.

Karmínově červený odstín s názvem Viva Magenta představuje rovnováhu mezi teplými a studenými odstíny, je to jakási hybridní barva, která pohodlně a nenásilně přesahuje fyzické a virtuální v našem multidimenzionálním světě. Je asertivní, ale ne agresivní, nedominuje, ale vyzývá k sebevyjádření, vyzařuje dynamiku a snaží se vytvářet pozitivnější budoucnost.

Viva Magenta a interiér

Viva Magenta v módě a designu

Cítíte moc? Oblečte se do barvy roku od hlavy k patě a nebojte se zkombinovat tento odstín s jinými odstíny červené a růžové. Hledáte něco méně výrazného, ale přece s tímto elektrizujícím odstínem? Sáhněte po doplňcích v barvě Viva Magenta – dokonale si rozumí s pastelovými odstíny, modrou či světle šedou barvou.

Viva Magenta dodá svěží, odvážný a veselý tón i vašim vlasům, zejména jejich konečkům, ale zazáří i na rtech, tvářích a nehtech. Tento všestranný odstín je univerzální a lichotivý pro všechny věkové kategorie, pohlaví a tóny pleti. Zvolte si Viva Magenta a určitě nešlápnete vedle.

Barva roku 2023 svědčí i interiéru. Sametová pohovka v tomto odstínu rozzáří každý obývací pokoj a rovněž zapůsobí i barevná stěna či tapeta. Pokud se necítíte na takovou radikální změnu domácnosti, postačí i polštáře v barvě Viva Magenta nebo jiné doplňky. Výrazný kousek nábytku, například pohodlné křeslo na čtení, dokáže v interiéru zázraky. Abstraktní obraz v tomto zářivém odstínu dodá vašemu domovu elán a energii a vás zahřeje u srdce vždy při pohledu na něj. Dovolte barvě Viva Magenta vstoupit do vašeho života a užívejte si každý den (nejen) letošního roku plnými doušky.

Viva Magenta a líčenie

Zdroj foto: Pinterest