Móda 90. let je zpátky! Inspirujte se legendárními Přáteli

  Kategorie: Inspirace, Móda a trendy,
23. led'23

Osudovou lásku Rosse a Rachel sledoval v minulých desetiletích snad každý a stejně jsme hltali i outfity, které na televizních obrazovkách předváděla nejen Rachel, ale také Monica, Phoebe a jiné postavy. Mnohé seriály 90. let nám byly inspirací v minulosti a dnes nás opět inspirují více než kdykoli předtím. Vybrali jsme pro vás ty nej outfity, které si bez studu můžete obléct i dnes.

Možná jste i vy vyrůstali a dospívali se seriálem Friends, tedy Přátelé, a znáte repliky herců nazpaměť. Jejich osudové lásky, změny zaměstnání, každodenní starosti, ale i radosti mnohým z nás pomáhaly překonávat náročné dní a poskytovaly nám tolik potřebné minuty odreagování.

Součástí každé jedné části však byly i ikonické outfity, a tím nyní nemáme na mysli Phoebiny těhotenské (Santovy) kalhoty či Rossův kostým vánočního pásovce. Připomeňte si s námi ty nej outfity tří hlavních hrdinek seriálu, které jsou tak nadčasové, že i v roce 2023 splňují všechny módní trendy.

Rachel a její svět módy

Největší seriálovou módní ikonou minulých desetiletí byla nepochybně Rachel Green. Její poznávacím znamením byly skládané minisukně (nebo minisukně obecně), které kombinovala s různými košilemi, svetry a tričky. Právě topy dodávaly outfitům jakousi ležérnost a nádech každodennosti.

Rachel, která později sama pracovala v módním byznysu, se uměla stylově obléct pro každou příležitost a výjimkou nebyla ani její svatba v pilotní části Přátel. Racheliny svatební šaty jsou tak nadčasové, že i dnes je můžeme pasovat za módní trend a odkráčet v nich k oltáři.

Priatelia outfity Rachel

Milovnice džínů Monica

Monica Geller, sestra Rosse s nejdepresivnějším „Ahoj“ na světě a úžasná kuchařka v ničem nezaostává ani v oblasti módy. Její poznávacím znamením jsou džíny na mnohé způsoby – a myslíme tím džíny střihu „mom“ nebo „boyfriend“, které se již několik sezón opět těší oblibě i v současné módě.

Monicin styl lze definovat jako uvolněný, ženský, ale zároveň poněkud sportovní. Důkazem jsou také letní šaty doplněné teniskami a opět oblíbenou síťovkou či roztrhané džíny zkombinované s červeným tílkem. Milujete džíny a hledáte vždy nové nápady na to, jak je nosit? Monica vám určitě poradí, stačí ji na obrazovkách pečlivě sledovat.

Priatelia outfity Monicy

Vždy svá Phoebe

Phoebe nám v seriálu nabízela snad ty nejdivočejší outfity, které ovšem dokonale ladily s její osobností. Barevné topy v kombinaci s bláznivými vzorovanými sukněmi, háčkované vesty, velké a nepřehlédnutelné brože či jiné ozdoby… takový je styl Phoebe Buffay, která nám už od první části seriálu nabízela jiný pohled na život.

My jsme pro vás vybrali outfity, které jsou vhodné nejen pro každodenní nošení, ale také pro letní festivaly. Tam je móda devadesátých let přímo žádaná a nad veselými, nápadnými doplňky ve vlasech, na rukou, uších nebo na oblečení se nebude pozastavovat opravdu nikdo.

Priatelia outfity Phoebe

Samozřejmě, toto je jen zlomek outfitů, které na sobě Rachel, Monica a Phoebe během deseti sezón vystřídaly. I ty jsou ovšem důkazem toho, že móda se recykluje a opět se nosí to, co se nosilo před několika lety. Tak co, už jste na cestě do šatníku svých rodičů a prarodičů?

Zdroj foto: Pinterest