Roku 2020 bude kralovat klasická modrá

  Kategorie: Exklusivní, Barvy,
13. pro'19

Kralující barvu roku 2019, kterou bude ještě pár dní živá korálová, již brzy sesadí z trůnu barva roku 2020. Tou je podle portálu Pantone klasická modrá, barva, kterou v katalozích naleznete pod číslem 19-4052. Následujících dvanáct měsíců se bude tento nádherný odstín modré skloňovat nejen ve světě interiérového designu, ale i ve světě módy.

Nadčasový a trvalý odstín klasické modré je sice jednoduchý, ale v této jednoduchosti se nepochybně ukrývá elegance. Tato barva oblohy za soumraku do našich myslí vnáší klid a zdůrazňuje naši touhu po spolehlivém a stabilním základě, na kterém můžeme bez obav stavět, zatímco překračujeme práh nové éry. Těmito slovy uvádí Pantone barvu roku 2020.

Klasicka modra farba roka

Barva míru a klidu

Uklidňující odstín modré má lidem přinášet pocit míru a klidu, má nabízet útočiště. Tato barva nám zároveň pomáhá lépe se soustředit a při pohledu na ni máme cítit ochranu. Neagresivní, uklidňující klasická modrá má v uspěchaném světě přesyceném sociálními sítěmi a technologiemi vnést do našich životů klid, pohodu a uvolnění. Pokud se i vy chvíli necháte unášet proudem klasické modré, pocítíte lehkost, klid na duši a vaše mysl bude po takové modré terapii čistá.

Žijeme v době, která vyžaduje důvěru a víru. Tento druh stálosti a sebevědomí je vyjádřen klasickou modrou, pevným a spolehlivým odstínem, na který se můžeme vždy spolehnout. Obdařena hlubokým souzněním, klasická modrá je základem ukotvení. Nekonečná modrá v nás evokuje rozlehlou a bezmeznou večerní oblohu, povzbuzuje nás k tomu, abychom pohledem na to očividné rozšířili naše myšlení, vyzývá nás k hlubšímu přemýšlení, rozšiřuje naši perspektivu a otevírá tok komunikace," těmito slovy popisuje klasickou modrou výkonná ředitelka institutu Pantone Leatrice Eiseman.

Barva elegance

Klasická modrá, barva roku 2020, vnese do módy eleganci, ve správné kombinaci dokonce nádech luxusu. Pro vytvoření dokonalého vzhledu nepotřebuje žádné jiné barvy, protože je silná sama o sobě, avšak skvěle si rozumí s mnoha barvami barevného spektra. Dobrou zprávou je, že se bude krásně vyjímat na všech materiálech od vlny, přes metalické látky až po lesklé, průhledné šaty či halenky. Klasická modrá je univerzální barvou, která sluší Sněhurkám, ale také tmavší pleti a bez obav ji mohou nosit blondýnky i brunetky. Tato barva bude následujících 12 měsíců kralovat i dekorativní kosmetice – díky očním stínům, ale i laku na nehty v tomto odstínu docílíte dramatického efektu.

Klasicka modra moda

Klasický modrý domov

Odstín 19-4052 promění každý dům či byt na útulný domov, do kterého se budete s radostí vracet. Klasická modrá je v případě interiérů také barvou kreativity a hravě si poradí s velkou, ale i malou plochou. Klidně jí můžete natřít stěnu v obývacím pokoji nebo v ložnici, zvolit pohodlný gauč v tomto odstínu nebo vsadit na malé doplňky, například obrazy, polštáře, vázy či talíře. Pokud chcete pomocí této barvy vytvořit harmonický domov, spojte ji s bílou, živou korálovou, béžovou či šedou. Nezapomeňte na doplňky ze slámy či dřeva – barva hlubokého oceánu či večerní oblohy vytvoří v kombinaci s přírodními materiály útulný prostor. Díky klasické modré se váš příbytek promění na oázu klidu, v níž se budete dobře cítit nejen vy, ale i hosté.

Klasicka modra interier

Klasickou modrou si velmi snadno spletete s podobnými odstíny, ale ani volba jiné modré barvy nebude v roce 2020 krokem vedle. Ponořte se do tohoto nádherného odstínu a dovolte klasické modré, aby byl váš rok 2020 klidný a plný míru.

Foto: Pantone a Pinterest