Zima se blíží: těmito trendy ji porazíš!

  Kategorie: Inspirace, Móda a trendy,
21. lis'18

Listopadové počasí tomu sice nenasvědčuje, ale zima se postupně blíží. Je načase vytáhnout ze skříní všechny teplé kabáty, pohodlné kozačky, šály, čepice, rukavice... Nicméně tuto zimu byste měly zapomenout na pochmurné barvy, protože sezóně zima 2018 vládnou trochu jiné trendy. My víme, v čem se v zimě ochráníte před chladem.

Blíží se zima, období černých a šedých outfitů, jejichž cílem je v první řadě udržet nás v teple a suchu. To se však tuto zimu změní, protože návrháři a módní influenceři si pro nás připravili pořádně veselou paletu módních trendů. Přesvědčte se na vlastní oči.

Monochromatický outfit

Od hlavy až k patě v jedné barvě? Nemáme na mysli černou barvu, ale celou barevnou paletu od zelené, přes oranžovou a červenou až po fialovou, fuchsiovou či modrou. Dovoleno je i míchání velmi podobných tónů jedné barvy. Nebuďte v zimě za šedou myšku, ale proměňte se spíše na žlutého kanárka či zeleného vodníka. Chcete-li se zařadit mezi ty největší trendsetterky, alespoň jeden monochromatický outfit musí být vaší zimní prioritou. Pro ty z vás, které se nerady oblékají do výrazných barev, je tu stále záchrana v podobě béžové či kaki zelené.

Trendy zima monochromatic

Metalické holínky

Chcete, aby váš vstup do místnosti nikomu neunikl? Vstupte do ní v metalických botách! Největším hitem této zimy je klasická stříbrná barva, ale setkáte se i se zlatou, či dokonce červenou, zelenou a modrou. Fantazii se v tomto případě meze opravdu nekladou, a pokud chcete váš sebejistý krok něčím podpořit, měly by to být právě metalické holínky. Jejich výrazná barva si perfektně rozumí s ostrou špičkou a hrubým podpatkem. Pak je už jen na vás, zda se rozhodnete spíše pro kotníkové kozačky, nebo pro pořádně vysoké. V tomto případě opravdu platí – čím výraznější, tím lépe.

Trendy zima cizmy

Mixování vzorů

V zimě nudu jednoznačně zaženete mixováním vzorů. Vytvořte v jednom outfitu pořádný miš-maš, odvažte se a nebojte se toho, jak zareaguje okolí. Je však velmi pravděpodobné, že mnoha lidem váš look vykouzlí úsměv na tváři, protože na rozdíl od temných tónů budete jiná, veselá. Pořádně se vyřádíte a kombinujte vše, co vás napadne. Tuto zimu letí nejen geometrické vzory, ale i ty zvířecí, no a velkým hitem jsou v neposlední řadě typické šátkové vzory, které si jistě pamatujete z dětství.

Trendy zima vzory

Zvonáče

Pamatujete si ještě z dětských dob džíny, které byly tak široké, že nebylo možné udržet jejich spodní část čistou? Nuže, jsou zpět! A kdy je vzkřísit z mrtvých, když ne v zimě plné sněhu a plískanice? V obchodech najdete tuto sezónu klasické zvonáče s obtaženým střihem na stehnech, které se postupně od kolen dolů rozšiřují, ale za zvážení stojí i volnější střihy. Aby to nebyla nuda, v nabídce jsou během této zimy zejména džíny s vysokým pasem a mnoha zajímavými aplikacemi, například s květinovou výšivkou nebo v kombinaci několika odstínů.

Trendy zima zvonace

Oversized móda

Máme dobrou zprávu pro všechny, kteří se v zimě nejraději zachumlají do velkých svetrů a teplých bund. Nastávající zima se totiž ponese ve stylu oversized. A když se řekne oversized, myslí se tím opravdu velké kousky oblečení, do kterých byste se vešly i třikrát. Povolené jsou obrovské parka bundy, kabáty, svetry, šály, džíny, šaty... prostě cokoliv, co vás napadne. Základní pravidlo oversized oblékání je jednoduché – pokuste se nevypadat jako bezdomovec nebo strašák na poli.

Trendy zima oversized

Podobně jako na podzim, i v zimě se bude móda ubírat hravým směrem. Můžeme se těšit na ulice plné nápaditých outfitů. Na své si přijdou všechny věkové kategorie bez ohledu na to, zda preferujete extravagantní módu, nebo patříte spíše k té konzervativnější skupině. V čem uvidíme během zimy kráčet po ulici vás?