Vyznáte se v módních trendech na rok 2020?

  Kategorie: Inspirace, Móda a trendy,
28. úno'20

Kdo se má vyznat ve stále se měnících módních trendech? Ano, návrháři sice přicházejí každou sezónu s novou kolekcí, ale dobrou zprávou je, že drtivá většina módních trendů se čas od času vrací. Jinak to nebude ani v roce 2020. Posvítili jsme si za vás na ty nej módní trendy letošního roku.

Všehochuť, kterou s sebou aktuální rok přináší, se jen tak nevidí. Opakujeme to docela často, ale platí to i nyní – na své si přijde opravdu každý. Módní návrháři a obchodní domy během příštích sezón zadrnkají na tu správnou strunu romantičkám, milovnicím disco, ale i těm, které nedají dopustit na pánskou módu.

Barevná kůže

Všechny barvy duhy se letos z oblohy přenesou na oblečení, konkrétně na kůži. Na týdnech módy během předvádění kolekcí jaro/léto 2020 se to na molech jen hemžilo všelijakými barvami. Možná si vzpomínáte, že jste v dětství také vlastnila koženou bundu v cukrátkové růžové nebo pastelové modré barvě, která dokonale ladila s botičkami ve stejném odstínu. Cestujte v čase a přidejte do svého šatníku během nadcházející sezóny alespoň jeden barevný kožený kousek – obrovským hitem je podle světoznámých návrhářů i veganská kůže.

Farebná koža

Nadýchané rukávy

Velké rukávy á la Anna Shirleyová jsou v kurzu už od podzimu, ale svého vrcholu dosáhnou pravděpodobně právě tento rok. Outfitu dodají nejen objem, ale i dramatický efekt a bez debaty budou dominantou každého looku. Pokud se necítíte na to, abyste do ulic vyrazila v příliš nadýchaných rukávech, které připomínají spíše balóny, vsaďte na model, který se drží více při zemi a ve kterém se cítíte pohodlně. Nadýchané rukávy nejvíce sluší romantickým šatům a halenkám, ale návrháři zašli dál a „ozdobili“ jimi i klasická trička, košile a dokonce mikiny.

Nadýchané rukávy

Bermudy

Vzpomínáte si ještě na cyklistické kraťasy, které vládly světu módy minulé léto? Tentokrát se návrháři vydali opačným směrem a přinášejí trend, který je pohodlnější a elegantnější zároveň. Řeč je o bermudách, které na rozdíl od cyklistických šortek dovolí tělu dýchat a sluší každé postavě. Bermudy můžete bez obav nosit i na pracovní setkání – stačí je doplnit stejným sakem a krátký kalhotový kostým je na světě. Sandálky s ponožkami ve stylu Charlieho Harpera však nechte doma a k elegantní verzi bermud si obujte raději stejně elegantní lodičky.

Bermudy

Disco límce

Zmrtvýchvstání letos zažijí i disco límečky. Tento překvapivý comeback uvidíme na kabátech, pláštích, košilích i sakách. Nezbytností jsou v případě disco límců kontrastní barvy, díky kterým tento netradiční tvar límce opravdu vynikne. Návrháři si pohráli i s délkou, šířkou či ostrostí límců, takže na své si přijdou i ty z vás, které módní trendy milují, ale nosí je s mírou. A pokud si nebudete mít co obléci na nejbližší párty, volba je jasná.

Disco goliere

Tečka na závěr

Slavná věta, že tečky jsou všude, bude tento rok platit opravdu... do puntíku. Velké, malé, černé, bílé, barevné i v kombinaci s jinými tvary. Tečky zasáhnou svět módy více, než jiné geometrické tvary, proto byste jim měla dát šanci i vy. Dominují zejména elegantnějším kouskům, proto určitě potěší ženy, které mají v práci přísný dresscode nebo mají eleganci prostě v krvi. Hledejte je zejména na šatech, halenkách, sukních a šátcích.

Polka dots

Nyní, když už víte, co hýbe světem módy v roce 2020, je třeba si připomenout i to, co by mělo podle návrhářů zůstat zapomenuto v minulých sezónách. Sbohem je prý třeba dát slunečním brýlím ve stylu Matrixu a tričkům s logy světoznámých značek.

Foto Pinterest