Základy šatníku: černé sako 4x jinak

  Kategorie: Inspirace, Móda a trendy,
24. srp'20

Žena nepotřebuje mít v šatníku tuny oblečení, stačí pouze pár základních kousků, které dokáže dokola kombinovat. Jedním z takových kousků je i dokonale padnoucí černé sako vhodné do práce, ale i na párty. Jak využít jedno a totéž černé sako na více příležitostí?

První pravidlo nošení černého saka zní velmi jednoduše – musí vám sednout opravdu perfektně. Najít však dokonalé černé sako může být náročnější než zaběhnout maraton. Výsledek však bude určitě stát za to a vaše outfity bude zdobit několik let.

Černobílá klasikaCierne sako outfit 1

Černé sako se nám všem bezpochyby spojuje zejména s prací v kanceláři a s přísným dresscode. Čeká vás pracovní setkání, na kterém musíte zanechat perfektní první dojem? Vsaďte na černé sako, černé kostýmové kalhoty, bílou halenku, elegantní lodičky a praktickou kabelku, jak jinak, v černé barvě. Samozřejmostí je minimum doplňků – nechcete přece odpoutat pozornost od svých znalostí, kterými plánujete na setkání partnera ohromit.

Nenápadná rebelieCierne sako outfit 2

Po pracovním setkání přichází na řadu pořádné uvolnění, ale sako si klidně nechte na sobě. Kalhoty vyměňte za pohodlné mom jeans, halenku za tričko a podpatky za pohodlné kotníkové kozačky. Tento outfit je kromě nákupů nebo posezení u kávy vhodný i do práce, samozřejmě za předpokladu, že si takový uvolněný styl můžete v kanceláři dovolit. Elegantní černé sako perfektního střihu dodá džínům a basic tričku trochu vážnosti a vy se nemusíte bát o svou autoritu.

Outfit mileniálůCierne sako outfit 3

A generace Z. Základem tedy musí být satén, zvířecí vzory, krátké topy, dlouhé, vrstvené náhrdelníky a masivní tenisky. Pro generace Y a Z je typické kombinovat na první pohled nezkombinovatelné, ale zároveň to umět prodat. Právě proto je součástí outfitu těchto generací elegantní sako, krátké tílko, leopardí sukně, bílé sportovní tenisky a macramé kabelka. Mix vzorů, materiálů, barev a stylů možná působí na první pohled chaoticky, ale věřte, že lidé narození po roce 1985 (mileniálové) a zejména po roce 2000 (generace Z) vidí pouze opravdu dobrý styl.

Hvězda sobotní nociCierne sako outfit 4

Svatba, oslava narozenin, ale i obyčejná párty si žádá rovněž speciální look, který dotáhne do dokonalosti, jak jinak, černé sako, ale i správně zvolené doplňky. V případě tohoto outfitu nechte vyniknout právě elegantní šaty, stylové boty a trochu výraznější šperky, které vás promění na hvězdu večera. My jsme jako inspiraci zvolili červené sametové šaty, které jsou momentálně v kurzu stejně jako satén. Klasické barvy (červenou a černou) se nebojte osvěžit zajímavými doplňky - například sandálky se zvířecím vzorem a třpytivými šperky.