Last minute Valentýn: takto ještě stihnete překvapit

  Kategorie: Inspirace,
13. úno'20

Svátek zamilovaných se každý rok setká s milovníky, ale i odpůrci, kteří ho ze zásady ignorují. Pokud jste se na poslední chvíli rozhodli, že se zařadíte do první skupiny, nezoufejte. Ještě stále máte dostatek času na vytvoření pravé valentýnské atmosféry a také výběr dárku. Naše last minute valentýnské tipy vám pomohou situaci zachránit i na poslední chvíli.

Romantická večeře

To, že láska prochází žaludkem, lidé odhalili už velmi dávno. Potvrďte tuto teorii právě na Valentýna a potěšte partnera romantickou večeří, kterou vlastnoručně uvaříte. Samozřejmě, večeře v restauraci je také skvělou možností, ale nic se nevyrovná jídlu, které pro toho druhého sami připravíte. Výběr surovin, proces přípravy a krásně upravený stůl v sobě ukrývá něco intimní, co v rušném prostředí restaurace nedocílíte.

Na stole by neměly chybět svíčky, květiny a víno (červené víno rozproudí krevní oběh a probudí ve vás žádostivost). Pokud chcete v partnerovi probudit touhu po vás, připište si na nákupní seznam zázvor, skořici, celer, kvalitní tmavou čokoládu, med, jahody a samozřejmě ústřice, které jsou proslulé svými afrodiziakálními účinky.

Valentin cupcakes

Sladká tečka

Za lahodnou večeří musí následovat sladká tečka, díky které bude Den sv. Valentýna kompletní. Můžete jít na jistotu a koupit v obchodě kvalitní bonboniéru nebo, podobně jako v případě večeře, se spolehnete na vlastní dovednosti. My doporučujeme cupcakes s malým překvapením uvnitř. Na jejich přípravu budete potřebovat:

  • 125 g mouky
  • ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 60 g másla pokojové teploty
  • 150 g cukru (+ 2 polévkové lžíce na polevu)
  • 1 vajíčko
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 120 ml podmáslí
  • 1 čajová lžička kakaa
  • ¼ čajové lžičky červeného potravinového barviva
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • citronová šťáva

Troubu si předem předehřejte na 180 °C. V misce dohladka vymíchejte máslo, vanilkový cukr, cukr (150 g) a sůl, přidejte vajíčko a opět důkladně promíchejte. Z podmáslí oddělte jednu polévkovou lžíci, zbytek přidejte k vyšlehané hmotě a znovu vše spolu míchejte. Po troše přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a opatrně míchejte, dokud nevznikne nadýchané těsto.

Ze směsi do zvláštní misky odeberte 4 polévkové lžíce, přidejte polévkovou lžíci podmáslí, kakaový prášek a potravinové barvivo a vymíchejte. Těsto vylijte na malý plech nebo do zapékací misky vystlané pečicím papírem a pečte v dobře vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení z těsta vykrojte malá srdíčka, ideálně pomocí vykrajovátek na vánoční perníčky.

Do formy na muffiny vložte papírové košíčky a naplňte každý z nich do poloviny připravenou hmotou. Do středu vložte srdíčko tak, aby „stálo“. Košíčky nakonec naplňte zbytkem hmoty, ale dávejte pozor, aby srdíčka zůstala uprostřed. Cupcakes vložte do trouby a pečte cca 20 minut. Dokud se budou chladit, připravte si polevu.

V misce vyšlehejte smetanu ke šlehání spolu s 1 polévkovou lžící cukru a mascarpone. Přidejte špetku citronové šťávy a ještě jednou opatrně promíchejte. Cupcakes ozdobte pomocí dekorativního zdobícího sáčku a posypte cukrářskými dekoracemi. Když cupcake před podáváním překrojíte napůl, odhalíte dokonalé srdíčko.

Darujte zážitek

Sníte s partnerem o výletu do zahraničí, ale ne a ne se odhodlat? Vezměte situaci do vlastních rukou a potěšte ho letenkami do vysněné destinace. Pravděpodobně neodletíte hned na Valentýna, ale díky tomu se bude váš milovaný těšit hned dvakrát. Na internetu najdete několik stránek s levnými letenkami, které vás (zejména) v rámci Evropy dostanou téměř kamkoliv. Samozřejmě, k pravé valentýnské atmosféře se nejvíce hodí Paříž, ale toto město lásky není vůbec podmínkou. Vsaďte na destinaci, která potěší vás oba - láska se dá přece projevit i v horkém Portugalsku či mrazivém severním Norsku.

Valentin pohladnica

Handmade pohlednice

Už jste si zřejmě všimli, že naše tipy na valentýnské dárky nejsou prvoplánové a na pultech supermarketů je jen tak snadno nenajdete. To platí i pro další valentýnský nápad na poslední chvíli - handmade pohlednici. Zapojte svou fantazii, otevřete zásuvku, ve které už od základní školy skladujete výtvarné potřeby a pusťte se do toho. Pokud je vaše kreativita právě na bodu mrazu, inspirujte se na Pinterestu, kde najdete tisíce inspirací. Váš výtvor nemusí být hodný světoznámého malíře - může jít klidně o abstraktní motiv. Pohlednici s věnováním vložte do pěkné obálky a převažte stužkou nebo zapečeťte.

Personalizovaný dárek

Zdá se vám večeře, sladký dezert nebo „pouze“ ručně vyrobená pohlednice málo? Na Valentýna můžete potěšit i dárkem. V kurzu jsou momentálně ponožky a spodní prádlo s valentýnským motivem, ale ne každému je po chuti taková extravagance. Vašeho milovaného člověka však jistě potěší personalizovaný dárek vyrobený na míru. Najděte pěknou dárkovou krabici, vystelte ji papírovými pilinami a naaranžujte do ní malé dárky.

Může to být balení oblíbeného čaje nebo kávy, miniatura parfému, sůl do koupele (kterou si užijete společně), něco k zakousnutí (kvalitní čokoláda, směs oříšků) - jednoduše cokoliv, co vašeho partnera s určitostí potěší. Na personalizovaných dárcích je skvělé jejich praktické využití a také fakt, že nic takového v obchodě nekoupíte. Musíte toho druhého dobře znát a obdarovat ho něčím, co má skutečně rád.

Valentin darcek

Valentýn není jen o plyšových medvídcích se srdíčkem, červených balónech, růžích a sladkých bonboniérách, které v rychlosti koupíte po cestě domů. Ukažte své polovičce, že jste si dali na valentýnském překvapení opravdu záležet a že během celého procesu přípravy jste mysleli pouze na něj. Dárky, do kterých jste vložili celé své srdce, jsou přece ty nejlepší. Přejeme vám krásného a zamilovaného Valentýna!