Stylové a teplé: kabáty a bundy na tuto zimu

  Kategorie: Inspirace, Móda a trendy,
15. lis'19

Mrazivá rána a ještě chladnější večery nás nutí ze skříně opět vytáhnout teplé kabáty, tlusté šály, čepice a rukavice. Teploty sice ještě trvale neklesly pod bod mrazu, avšak pocitově se nám zima dostává až pod kůži. Ochraňte si tu svou teplými kabáty a bundami, díky kterým bude i nešikovný pád na ledě vypadat jako z romantického filmu.

Jsou trendy, ale to není jejich hlavní funkce. Poznejte spolu s námi největší favority ze zimních kabátů a bund, které vás v následujících chladných měsících dostatečně zahřejí. Na své si přijdou milovnice pohodlí či extravagance, ale i ty z vás, které jsou vždy věrné klasice.

Jako medvídek

Kabaty teddy bear

Závidíte medvědům jejich dlouhý zimní spánek? Odteď se můžete i vy na chvíli ocitnout v jejich kůži. Obrovským trendem je po loňském úspěchu tzv. teddy bear jacket, tedy měkoučká bunda připomínající plyšového medvídka. Je velká, huňatá, teplá a díky ní se budete cítit, jako byste vůbec neopustila teplo svého bytu. Vypadá rozkošně a mladistvě, ale v té správné kombinaci ji každá milovnice módy dokáže velmi rychle přeměnit na elegantnější kousek.

Veselé vzory

Kabaty vzorovane

Ano, je pravda, že v zimních měsících se často uchylujeme k tmavým kouskům, které nám zřejmě podvědomě připomínají pochmurné a depresivní počasí. Okolní svět však bude mnohem hezčí a pestřejší právě v barevném vzorovaném kabátě. Popusťte uzdu fantazii a vyberte ten nejšílenější vzor, který křičí vaše jméno. Nebojte se kombinovat různé barvy, které na první pohled spolu neladí a přidejte vzory od výmyslu světa. Pokud po takovém vzorovaném kabátě toužíte, ale nedokážete ho nikde najít, vyhledejte ve svém okolí šikovnou švadlenu. Ta se už postará o to, že váš kabát bude opravdu jedinečný, přesně tak, jako jeho majitelka.

Britská klasika

Kabaty britska klasika

Netoužíte vypadat jako medvídek a ani bláznivé vzory nejsou zrovna vaším šálkem kávy? Vsaďte na něco klasické – tartan! Osvědčenou britskou klasiku nosí v tomto období i vévodkyně z Cambridge a také její švagrová vévodkyně ze Sussexu, takže královsky se v tomto vzoru budete cítit i vy. Záleží jen na vás a vašem vkusu, zda dáte přednost červené verzi nebo vsadíte spíše na tmavší barvy. Nutností jsou však kostky – malé nebo velké. Jako pravá Angličanka budete vypadat v tartanovém kabátě rovného rebelantského střihu, ale i v klasickém prošívaném modelu, který zvýrazní křivky.

Z vítězné fronty

Kabaty army styl

Další klasikou mezi kabáty jsou ty s dvouřadým zapínáním v tmavomodré, khaki zelené nebo červené barvě. Kabáty v army stylu mohou někdy připomínat jemný steam punk, ale stále platí, že v jednom z nich budete vypadat jako správná trendsetterka. Velmi často jsou výrazným prvkem těchto kabátů právě větší knoflíky a zajímavě řešené kapsy. Army kabát dokonale nosí například Olivia Palermo. Ta se v úžasných modelech objevuje rok, co rok a pouze potvrzuje, že tento vojenský střih nikdy nevyjde z módy. Investice do jednoho kvalitního kabátu v army stylu se vám určitě mnohonásobně vrátí.

Příliš velká bombera

Kabaty oversized bombera

Je přirozené, že ne každý má rád v módě klasické styly. Pro ty z vás, které upřednostňují sportovní styl, máme dobrou zprávu – tuto zimu jsou v kurzu oversized bombery, které nejen dobře vypadají, ale i zahřejí. Milují je modelky, influencerky, ale i běžné smrtelnice, které se ani v zimě nechtějí vzdát svého pohodlného stylu. Myslete však na to, že bombery nejsou dostatečně dlouhé a neochrání vás tak jako kabáty. To však nic nemění na faktu, že vypadají stylově a okamžitě si získají pozornost okolí.

Zima bude dlouhá, připravte se na ni zodpovědně, ale zejména se stylem! Už máte svého favorita mezi top 5 kabáty této sezóny?

Foto Pinterest