Základy šatníku: jedny džíny, 5 outfitů

  Kategorie: Inspirace,
11. říj'19

Ve světě módy existují kousky oblečení, bez kterých jen těžko poskládáte stylové outfity. Jedním takovým kouskem jsou i klasické modré džíny, které se těší oblibě již opravdu mnoho let. Kdysi byly podpultovým zbožím, dnes je nosíme téměř denně. Inspirujte se 5 outfity, ve kterých hrají hlavní roli právě jednoduché džíny.

První džíny spatřily světlo světa v roce 1871 a od té doby zažily mnohé změny. Zpočátku výhradně pánský kousek oblečení dnes už bez problémů nosí i ženy a děti a jen těžko byste hledali domácnost bez těchto kultovních kalhot. Dnes najdete v obchodech neuvěřitelné množství různých střihů a barev, ale ty klasické džíny jsou jen jedny a jsou k nezaplacení. Následující outfity vám to jen potvrdí. Neexistuje totiž větší módní chameleon než jedny obyčejné džíny.

Outfit č. 1

Dzinsy elegancia blog

Už dávno neplatí, že džíny jsou v práci či ve škole striktně zakázány a jsou symbolem rebelů. Díky svobodě, kterou pro nás předkové vybojovali, si můžete užívat pohodlí džínsů i v pracovní době. Pokud máte v práci jistý dress code, doplňte džínsy jednoduchým černým tričkem, elegantním sakem a nezapomeňte na doplňky, které budou skvělou třešničkou na dortu. Brýle v kočičím rámu a hedvábný šátek vás rovnou přemění na chic Francouzku. A ty přece mají kvalitní džíny v povinné výbavě!

Outfit č. 2

Dzinsy cierna blog

Milujete černou? Modré džíny také! Tato kombinace barev, ale i materiálů a střihů si dokonale rozumí a slušá opravdu každému. Výhodou je, že černá barva vyzdvihuje modré džíny a ty zase poutají pozornost na zbytek outfitu v černé barvě. Pohodlný outfit sestávající z džínsů, měkkého a teplého svetru, kotníkových kozaček a oversized bundy si zamilujete natolik, že se k němu budete neustále vracet. Navíc zabijete dvě mouchy jednou ranou, protože vytvoříte stylový outfit jako vystřižený z módního magazínu, ve kterém se budete cítit tak dobře, že ho po příchodu domů nebudete muset vyměnit za tepláky.

Outfit č. 3

Dzinsy formalny outfit blog

Je nedbalá elegance vaším poznávacím znamením? I v takovém případě mohou v outfitu hrát hlavní roli právě džíny. Stačí pouze ze skříně vytáhnout ty správné kousky, které džíny podpoří a vykouzlí outfit hodný pracovního setkání, ale i rande či večeře s přáteli. Vsaďte na halenku či košili, ve které se cítíte dobře a must-have kouskem jsou samozřejmě boty na podpatku, ve kterých dokážete projít kilometry bez bolesti. Před chladem zase ochrání stylový trench coat, který je základem šatníku přesně tak, jako džíny.

Outfit č. 4

Dzinsy zlty sveter blog

Pro všechny milovnice tepla a pohodlí tu máme další outfit, ve kterém hraje jednu z hlavních rolí opět svetr. Tentokrát jsme však černou vyměnili za barvy, které momentálně patří mezi top barvy v oblasti módy. Řeč je konkrétně o hořčicové žluté a pudrové růžové. V kombinaci s modrými džínami vytvářejí oku lahodící celek, který vyvolává vzpomínky na léto a hřeje na duši. A aby toho léta v outfitu nebylo málo, chybět nesmí slaměný košík a klobouk, který vaše vlasy ochrání před větrem a zažehná i krizi tzv. bad hair day.

Outfit č. 5

Dzinsy sportovy outfit blog

Džíny jsou v neposlední řadě oblíbeným kouskem všech žen, které nedají dopustit na sportovní módu. S radostí je kombinujeme s mikinami, teniskami, batohy a kšiltovkami. Takto poskládaný outfit si zamiluje opravdu každý, protože je vhodný na nákupy, na procházky s pejskem, ale i do lesa. Nemluvě o tom, že sportovní móda už léta boří bariéry a podobné outfity den co den prezentují různé infulencerky a inspirují jimi tisíce dívek a žen po celém světě.

Vlastníte jedny oblíbené džíny, ve kterých se cítíte nejlépe? V tom případě máte vyhráno! Právě jedny klasické džíny jsou totiž neuvěřitelným módním chameleonem, který vás za okamžik promění z přísné manažerky na milovnici pohodlí. Obyčejné džíny jsou také důkazem toho, že v šatníku nepotřebujete množství oblečení – úplně si vystačíte s univerzálními kousky, které si rozumí téměř se vším.