8. březen patří ženám: jak se připravit na rande?

  Kategorie: Inspirace,
08. bře'18

Každé rande je důležité, ale jsou dny, kdy si na přípravě dáváme více záležet. Nedávno byl Valentýn, nyní nás čeká Den žen, který zde byl dávno před americkým svátkem zamilovaných. Patří všem ženám, tak si ho naplno užijte a na rande se klidně připravujte i celý den.

Asi jen těžko byste hledali ženu, které nezáleží na tom, jak vypadá, a zejména ne tehdy, pokud jde o rande. Existuje pár pravidel, které byste měla dodržet, pokud nechcete muže již při prvním pohledu zcela odstrašit. V první řadě myslete na to, že se musíte cítit příjemně a pohodlně, ale tepláky jsou zakázány.

1. krok – voňavá sprcha, čisté vlasy

Základem každého rande je čistota, nepatří se přijít hned z fitka, ve kterém se vám nechtělo čekat na sprchu. Pořádně se vydrhněte, aby byla vaše pokožka svěží a pružná a nezapomeňte na vlasy. Za každých okolností si je umyjte, přestože nemáte pocit, že to nutně potřebují. Budete se cítit mnohem lépe.

2. krok – upravené nehty

Ruce patří mezi část těla, které si člověk na tom druhém všimne během pár vteřin. Pokud jste hrdá na své přirozené nehty, neriskujte to žádnými umělými či gelovými a když už musíte, ať vypadají přirozeně. Zapomeňte na špičaté a dlouhé nehty, které připomínají spíše čarodějnici než něžné děvče. Vsaďte na jemný lak, který neudeří do očí, někteří muži by se mohli zářivě červených nehtů zaleknout.

3. krok – lví hříva

O vlasech platí to, co jsme zmínili na začátku – abyste se cítila příjemně. Nepotřebujete jít ke kadeřnici, aby vám na hlavě vykouzlila hnízdo a přehnané stylingové účesy. Muži mají nejraději volně rozpuštěné vlasy, které vám krásně splývají a zvýrazňují ženskost. Pokud se to dá, raději se vyhněte upnutému koňskému ocasu, který může působit přísně, popřípadě si sepněte vrchní vlasy nebo si zapleťte jemný copánek.

4. krok – make-up v hlavní roli

Opět vytáhneme základní pravidlo – hlavně přirozeně. Muž chce na rande poznat vás, ne masku, za kterou se skrýváte. Zdaleka obejděte všechny youtube tutoriály s třpytivým makeupem, kouřovýma očima či halloweenským líčením, pokud to není to, co si dáváte na obličej v běžný den. Držte se pravidla výrazné oči/jednoduché rty a naopak. Hlavně se naličte tak, abyste neměla potřebu každou chvíli utíkat na toaletu kontrolovat svůj vzhled.

5. krok – šaty dělají člověka...

... to je pravda odvěká. Zkuste ignorovat všechny kalhoty, které máte ve skříni a vytáhněte z ní šaty či sukni. Nejlépe s áčkovým střihem, vzdušnou, romantickou. Pokud to přece jen musí být džíny nebo jiné kalhoty, pohrajte si s vrchní částí a botami. I nižší podpatky pozvednou vaši postavu a dodají jí správné držení a cokoli jiného než obyčejné tričko také udělá své.

6. krok – sama sebou

To nejdůležitější ze všeho – nehrát si na někoho jiného, ale přijít v dobré náladě. Během příprav si pusťte veselou hudbu, která vás na rande naladí, přestože jste dříve měla den blbec. Nervozita je přirozená, ale po chvíli opadne. Říkejte to, co vás jako první napadne, ale snažte se vyhýbat příliš osobním otázkám. A pokud už přijde řeč na počasí, vezměte to s humorem.

Rande, ať už první nebo desáté, je stále trochu stresující. Přece jen je to jiné než páteční večer v baru se společnými kamarády. Dejte si na skutečném rande záležet o trochu víc, partner to ocení a vy budete mít opravdu dobrý pocit z toho, že se mu líbíte.