Zapomeňte na pravidla módy, diktát už neplatí!

  Kategorie: Inspirace, Móda a trendy,
21. kvě'18

Kabelka musí barevně ladit s botami, ramínka podprsenky nesmí za žádných okolností vyčnívat z trička a materiály či vzory není radno spojit do jednoho outfitu. Tyto, ale i jiná pravidla kdysi vytvářely módu, ale dnes to už neplatí. Naučte se s námi pravidla módy porušovat a vytvořte si vlastní!

Tak jako všechno ve světě, i móda se mění - někdy se vrací ke starým trendům, jindy vytváří nové. Právě na ty si konzervativnější lidé musí chvíli zvykat, ale jen díky novým trendům je móda rozmanitá a šokující. Vykročte i vy ze své komfortní zóny a porušte pár módních pravidel. Nebudete litovat.

Odvážné mixování vzorů

Tečky a proužky, leopard se zebrou, květiny a kostky? Proč ne! Neodmedzujte se pouze jedním vzorem, když vám srdce říká něco jiného. Mixujte nejen vzory, ale také bláznivé barvy, které pomohou outfitu ještě více vyniknout. Připravte se však na zvědavé pohledy, kterým se určitě nevyhnete. Ale pozor, kombinování vzorů není nic pro minimalisty!

Ponožky v sandálech

Ponožky v sandálech stále rozdělují lidstvo na dva tábory, ale i tento neobvyklý trend si podmaňuje stále více lidí. Ze všech pravidel se porušuje zřejmě nejhůř, ale chce to jen trochu více odvahy. Porušení tohoto pravidla má však jednu velkou výhodu - zima vás už tak snadno nepřekvapí a i během ní si můžete bez obav obout své oblíbené sandálky. Jdete do toho?

Žlutá kabelka, bílé boty

Kabelka a boty ve stejných barvách již nejsou nutností. A řekněme si upřímně, chválabohu. Pravidla svazují, a toto konkrétní možná v minulosti pokazilo mnoho outfitů. Zkombinovat v outfitu kabelku a boty jiných barev je osvobozující, ale potěší i peněženku. Ne každý má přece na to, aby měl šatník plný různobarevných kabelek, ke kterým má dokonale doladěny i boty. My toto pravidlo s radostí porušujeme, a vy?

Ukaž, co máš pod tričkem

Zkuste si vzpomenout na své školní časy, během kterých jste se mermomocí snažili ukrýt ramínka podprsenky. Vykukující ramínka byly neodpustitelným trapasem a vedly k mnohým drbům. Dnes móda diktuje opak. Hitem jsou právě transparentní topy, které ukazují téměř všechno a krajkové podprsenky nejrůznějších tvarů. Ty prostě musí vykukovat zpod trička a některé trendsetterky je dokonce povýšili na hlavní kousek outfitu.

Tenisky si rozumějí se sukní

Sportovní tenisky už před nějakým časem vykročili zpoza zdí fitness center a staly se každodenní součástí outfitů. Mají samé klady, tak proč je nenosit? Jsou pohodlné, měkoučké, bez problémů v nich doběhnete autobus, vydržíte dlouho nakupovat a co je hlavní - dnešní tenisky jsou takové krásné a stylové, že ukazovat je jen během cvičení je prostě škoda.

Pravidla módy nejsou jako jiná pravidla - dají se porušovat s radostí a bez důsledků. Dejte si však pozor, jisté události si přece jen vyžadují respekt etikety. Všechny neformální příležitosti si však užijte dosyta a vyblázněte se! Móda je na to jako stvořená.