Stoprocentní ochrana před sluncem: jak na to?

  Kategorie: Exklusivní, Novinky,
18. srp'18

Sluneční paprsky naši pokožku mění na bronz, vytahují krásně pihy a jednoduše jaksi rozzáří celý svět, který je v jiných ročních obdobích více ponořen do tmy. Citlivá pokožka však pod náporem slunečních paprsků trpí a ať už milujete opalování na pláži či koupališti jakkoli, chraňte se.

Tipy na to, jak se chránit před sluncem, najdete na každém rohu, ale přece je vždy dobré připomenout si je. Máme pro vás pár rad, díky kterým nejen pokožka, ale i pleť a vlasy přežijí pekelná letní horka bez újmy. Tak vzhůru do toho!

Péče o pleť

Tělo si před opalováním téměř každý natře opalovacím krémem, ale na pleť už mnohé z nás zapomínají. Přitom právě pleť patří mezi nejcitlivější části pokožky, protoje třeba ji chránit pleťovým krémem s vysokým ochranným faktorem. Pokud si neumíte představit den bez make-upu ani v těchto vedrech, tak volte kvalitní make-up, který vás zároveň ochrání před UV zářením. Pleť mnoha žen v létě trpí vysušením – v tom případě vyměňte klasický odličovač za olejový a pleti dodávejte dostatečnou hydrataci i zevnitř. Myslete na to, že investovat do pleťové kosmetiky se opravdu vyplatí, v opačném případě vás již v mladém věku mohou nepříjemně překvapit například pigmentové skvrny.

Péče o tělo

Pokožku těla hydratujte během celého léta, nejen tehdy, když jste na slunci. Hned poté, co vyjdete ze sprchy, naneste na pokožku kvalitní tělový krém, mléko nebo olej. Po příchodu na pláž či na koupaliště se ještě před vstupem do vody natřete opalovacím krémem. Ten nepodceňujte ani v případě, že se rychle opálíte dohněda a pokožka se vám nezvykne spálit. Funkce opalovacího mléka nespočívá pouze v ochraně pokožky před nepříjemným a bolestivým spálením. Tělo zůstane díky pravidelnému natírání déle mladé, protože pokožka pod vlivem slunečních paprsků nestárne. Chraňte se proto i tehdy, když se vám zdá, že je to zbytečné.

Leto opalovanie ochrana

Péče o vlasy

Vlasy jsou koruna krásy, to přece víme všichni. V létě je však tato jindy bohatá koruna suchá a bez života a fénováním či jinou tepelnou úpravou jim vůbec nepomáháte. Na léto se zásobte kvalitními vlasovými přípravky, mezi nimiž určitě nesmí chybět olejové masky. Ty si velmi jednoduše připravíte i doma – stačí na to jeden kvalitní olej, například makadamový, kokosový nebo klasický olivový. Naneste si ho na vlasy před jejich mytím, nechte působit přibližně 20 minut a pak pořádně omyjte. Vlasy si také nezapomeňte chránit kloboukem, který vás ochrání i před úpalem a zároveň je tím nejstylovějším letním doplňkem.

Léto patří mezi nejsvobodnější roční období, kdy zapomínáme nejen na povinnosti, ale také na ochranu před sluncem. Nechť je toto léto i díky našim radám krásné, klidné a zejména prožité ve zdraví!