5 moderních interiérů: do kterého byste se nastěhovali?

  Kategorie: Exklusivní, Inspirace,
19. dub'19

Zařizujete si domov a přemýšlíte nad tím, kterým směrem se vybrat? Nuže, máte před sebou nelehký úkol. Každý se chce přece vracet z práce či ze školy do útulného domova, ve kterém se bude za každých okolností cítit příjemně. Někdo má rád minimalismus, někdo zase úplný opak. Najdete se v některém z těchto stylů?

Potrpíte si na dokonalou čistotu, nebo vám učaroval organizovaný chaos? Neumíte si představit interiér bez květů a obrazů, nebo vás mnohé doplňky přivádějí k šílenství? Řeč je o různých interiérových stylech, které se v současné době mohou pyšnit přívlastkem moderní. Který z nich nejvíce vystihuje vaši osobnost?

Minimalismus

Minimalismus v interiéru můžete milovat, nebo nenávidět. Je tu však i třetí možnost – nevíte, co si o takto zařízeném interiéru máte myslet. Je vůbec zařízený? Nechybí mu něco? Mnozí minimalistické interiéry považují za chladné, protože jejich základním prvkem jsou barvy jako bílá, šedá a černá a samozřejmě minimum doplňků, které by interiér zútulňovaly.

Minimalismus může působit na první pohled nudně, ale můžete si být jisti, že nudní rozhodně nejsou jeho obyvatelé. Minimalistický styl totiž zbytečně nerozptyluje mysl a dává tak prostor vaší fantazii. No a tu největší výhodu minimalistického interiéru jsme si nechali na závěr – málo nábytku a dekorací znamená méně úklidu a více času na věci, které milujete.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peter und Karsten ???? (@house_of_peter_and_karsten),

Boho

Úplným protikladem minimalismu je boho styl. V takto zařízeném interiéru najdete množství textilií, květin a doplňků od výmyslu světa. Pokud se rozhodnete zařídit interiér v boho stylu, můžete popustit uzdu své fantazii a skutečně se vyřádit. Povolené jsou barevné stěny, pestrobarevné koberce, polštáře a povlečení – jednoduše vše, díky čemuž se budete doma cítit příjemně a útulně.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ???? natures wall (@natures_wall),

Nemusíte být však milovníkem barev, abyste si zamilovali boho styl. Množství takto zařízených interiérů má jako základ černo-bílou barevnou kombinaci, kterou majitelé doplňují o přírodní doplňky, zejména dřevo, slaměné doplňky, zlaté odstíny a květiny. Nebojte se třásní, obrazů, či dokonce koberců na stěnách a zapamatujte si jedno ze základních pravidel bohémských interiérů – vrstvení!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Inspire Your Space (@inspireyourspace),

Retro

Vstoupili jste do moderně zařízeného interiéru, ale máte pocit, že jste se ocitli u babičky? Vítejte v retro interiéru! Takový styl je inspirován bydlením v 50. – 70. letech, ale jeho „pozůstatky“ najdete i v pozdějším období. Retro interiér poznáte okamžitě – nechybí v něm geometrické tvary, hladké plasty, tapety a dlaždičky připomínající šachovnici.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kareen Linna / Stylist (@depto2201),

Pravý retro interiér využívá opravdu retro nábytek a doplňky, ale ne každý má to štěstí a najde takové kousky na půdě svého domu či v bazaru. Dobrou zprávou však je, že retro stylu se už přizpůsobují i obchody s nábytkem. Hledejte jednoduché kousky s nádechem minulosti a doplňky v oranžové, žluté, hnědé, zelené, červené a černé.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Imagicasa® (@imagicasa.be),

Pop art

Padesátá léta se nenesla pouze v retro stylu. Během tohoto období se zrodil i pop art styl, který se naplno rozvinul v 60. letech. Pro pop art jsou typické výrazné barvy, tvary a v neposlední řadě populární výtvarné umění, které nepřehlédnete. Neumíte si představit, jak takový styl vypadá? Možná vám postačí jedno jméno, které znají lidé po celém světě – Andy Warhol.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Стрельникова Мария (@strelnikova.maru),

Styl pop art, ať už v interiéru nebo v umění, má hlavně šokovat, což se mu díky bláznivým barevným kombinacím dokonale daří. Podobně jako při boho stylu, i v tomto případě dejte fantazii zelenou a nebojte se experimentovat. Kombinujte barvy, které byste v jiném případě nezkombinovali a nezapomínejte na to nejdůležitější – dekorace ve stylu komiksu. Ten je totiž charakteristickým prvkem pop artu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pure (@by_____design),

Art deco

Dalším stylem, který má v názvu umění, je styl art deco. Ten poznáte okamžitě, protože už na první pohled působí luxusně. Tento styl se začal vyvíjet v meziválečném období na přelomu 20. a 30. let a u nás ho proslavil zejména prezident Tomáš Garrigue Masaryk, který jím chtěl prezentovat novou republiku. Interiér zařízený v art deco stylu může působit těžkopádně, proto je vhodný spíše do velkých rodinných domů nebo bytů s vysokými stropy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cordelia Fox (@cordeliafox1),

Styl art deco v sobě spojuje luxusní materiály, jako například mramor, kov, sklo, samet, hedvábí či satén. Při vstupu do interiéru zařízeného v tomto stylu vám musí do očí udeřit výrazné tapety, podlahy a svítidla. V art deco interiérech se běžně spojuje zlatá barva s lesklou černou, tmavě tyrkysovou a bílou. Nezbytnou součástí takových interiérů jsou také doplňky – zvířecí vzory, masivní vázy, nepřehlédnutelné lampy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cordelia Fox (@cordeliafox1),

Zamilovali jste se do některého interiérového stylu natolik, že si takto umíte představit i svůj domov? Nebo máte vlastní styl, který kombinuje z každého trošku?