Styl není pouze o oblečení: jaké účesy letí?

  Kategorie: Inspirace, Móda a trendy,
16. bře'18

U žen bývá zvykem, že s přicházejícím jarem touží vyzkoušet něco nového. Někdy nestačí protřídit pouze šatník a uklidit si v životě. Se začátkem jara mnohé z nás touží po novém účesu, díky kterému bychom rozkvetly podobně jako příroda. Šaty sice dělají člověka, ale bez upravených vlasů by to nebylo ono.

Trendy se netýkají pouze módy, ale i vlasů. Každý rok přijdou vlasoví stylisté s něčím novým, často šokujícím, ale mnohem častěji i s něčím pro obyčejné smrtelníky. Letos budete na ulicích potkávat opravdu rozmanité účesy od ultrakrátkých až po dlouhé vlny, ale překvapí vás i barevné variace. Troufnete si na některý z účesů?

Ledová blond

Barva, kterou proslavila zejména Kim Kardashian, si získala srdce mnoha žen, které rády vyčnívají z davu. Ledová blond není pro ženy, které chtějí splynout s okolím, je pro ty, které jsou rády středem pozornosti kamkoliv vstoupí. Těžko říci, zda je tato barva vlasů pouze sezónním trendům jako šedá či starorůžová, ale faktem zůstává to, že je horkým trendem roku.

Kudrnatá Sue

Kdysi si všechny ženy poctěné loknami vlasy usilovně vyrovnávaly, ale dnes jsou kadeře v kurzu. A čím kudrnatější, tím lépe! Je přitom úplně jedno, jestli máte krátké vlasy nebo dlouhou hřívu – kudrlinky jsou trendy na jakýchkoliv vlasech. Pokud nemáte to štěstí a nenarodila jste se s přirozenými loknami, nevadí. S kvalitními pomocníky si je bez problémů vytvoříte i doma.

Copy

Toužíte vypadat mladě a nevinně? Zapleťte si copy! Pokud máte husté a dlouhé vlasy, docílíte ten správný efekt, ale pohrát si můžete i s kratšími a jemnějšími vlasy. Existuje množství způsobů, jakými si můžete vlasy zaplést – jeden či dva copánky nebo rybí ocas, cop a lá Tymošenko ...

Ofina se vrací

Ofina zažívá ve vlasových trendech pořádné turbulence. Jednou je milovaná, jindy ji musíte na ženách pořádně dlouho hledat. Tuto sezónu bude na výsluní. Ofina si však žádá trochu více času a péče, zvláště pokud máte přirozeně zvlněné vlasy a ofina si bude dělat, co se jí zachce. Dá se s ní však pohrát a dokonce existuje trik s dlouhými vlasy, které si sepnete tak, že vytvářejí ofinu. Ať už se rozhodnete pro trvalou změnu, nebo jen dočasnou, jedno je jisté – ofina vás vrátí do dětských časů i duší.

Short hair, don´t care

Nedáte dopustit na krátké vlasy? Při takové délce vlasů rozhodně nehrozí žádná nuda. Garson, pixie, krátké kare či krátký bob. Že vám tato slova nic neříkají? Jsou to názvy různých krátkých účesů od těch ultrakrátkých až po delší střih, ale stále dostatečně krátký. Risknete to a vyzkoušíte na jaře opravdu pořádnou změnu?

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Nezmiňuje se už, zda je koruna velká nebo malá, bohatě zdobená nebo jednoduchá. Pokud toužíte po změně účesu, neváhejte a objednejte se ke kadeřníkovi, který vám poradí. A nebojte se změny, je dobrá a vlasy dorostou. Alespoň si nebudete vyčítat, že jste to nezkusila.